Certamina

Vlaamse Olympiade Latijn & Grieks

De prijzen worden uitgedeeld

We hebben heel lang getwijfeld, we geven het toe.
Dat de internationale wedstrijden in Arpino en Viterbo afgelast werden, dat wisten we vrij snel. We bleven nochtans lang de hoop koesteren dat onze proclamatie op 20 mei zou kunnen plaatsvinden.
Helaas, de proclamatiedatum naderde en ging geruisloos voorbij. Maar ook hier bleven we hoopvol: misschien zou het toch nog kunnen op het einde van het schooljaar? Maar ook deze plannen zagen we doorkruist door het virus.
Intussen hebben we de knoop doorgehakt: dit jaar komt er helaas geen proclamatie meer, ook niet in september, want dat zouden uiteindelijk gewoon vijgen na Pasen zijn.

We hebben uiteraard voor de winnaars van zowel de individuele Cicero- en Platowedstrijden als voor de klassikale Vergilius- en Homeroswedstrijden prijzen voorzien, en we hopen die in de loop van de volgende week nog allemaal op de scholen te kunnen bezorgen. In ieder geval hopen we dat de scholen hun best doen om de leerlingen en klassen op de hoogte te brengen dat de prijzen aangekomen zijn, vooral wanneer we er niet in zouden in slagen om alles voor 17 juni te bezorgen.De namen van de winnaars kan u hier op de website lezen.

De scholen die de laatste vier edities van de certamina hebben deelgenomen, krijgen hun plakkaatje van ‘Olympiadeschool’ per post toegestuurd, en ook de boekenbonnen voor de juryleden van de verschillende wedstrijden zijn verzonden.

We beginnen in elk geval met hernieuwde moed aan de voorbereiding van de Certamina voor volgend schooljaar en hopen dat deze keer onze plannen niet doorkruist zullen worden.

← ouder nieuwer →