Certamina

Vlaamse Olympiade Latijn & Grieks

De uitreiking van de prijzen deel 1

Omdat we dit jaar geen echte proclamatie konden geven, besloten we om met de diploma’s, certificaten en prijzenpakketten langs te gaan in de scholen zelf. Na afspraak, uiteraard, en met aandacht voor alle coronamaatregelen.

Verschillende comitéleden togen op pad en werden overal zeer hartelijk ontvangen. Zo goed als alle scholen hadden iets voorbereid en stuurden ons achteraf ook een aantal foto’s door. Alle foto’s publiceren zou ons wat te ver leiden, maar we gaan toch telkens een van de comitéleden in de kijker zetten met alle bezochte scholen.

Beginnen doen we met collega Marc Van den Sande, die in verschillende scholen langsging en overal hartelijk werd ontvangen.

Hij mocht Tiebert Lefebure uit 6LWI8 van Onze-Lieve-Vrouw Pulhof, Berchem-Antwerpen, onze laureaat van de Cicerowedstrijd die deelgenomen heeft aan de internationale finale, zijn prijzen en zijn diploma overhandigen (leerkracht Lisa De Vos). Er werd daar ook terecht geglunderd.


In het Sint-Annacollege, Antwerpen linkeroever kreeg 5LaMt-LaWi een eervolle vermelding in de Vergiliuswedstrijd (leerkracht Viviane Vandenbroucke) en dus ook een woordje van lof van Marc.


Tot slot ging Marc ook langs bij Thomas De Volder uit 5GrWi van het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege, Edegem. Hij haalde een eervolle vermelding in de Platowedstrijd (leerkracht Els Van Neyghem).


Nog eens proficiat aan deze leerlingen.

← ouder nieuwer →