Certamina

Vlaamse Olympiade Latijn & Grieks

De uitreiking van de prijzen deel 4

Intussen is het nieuwe werkjaar alweer gestart en hebben jullie de data van de nieuwe wedstrijden hopelijk al genoteerd.

Toch geven we u graag nog even de laatste reeksen foto’s van de prijsuitreikingen mee: zo denkt u er hopelijk aan om in te schrijven voor de komende wedstrijden!

Collega Evy Poleunis ging langs in Via Tienen, waar ze de prijzen uitdeelde in aanwezigheid van leerkracht Gabriël Van Brempt en directeur Liesbeth Hellemans.


Ook in het Atheneum Tienen was er de proclamatie van eervolle vermelding van Vergiliuswedstrijd met leerkracht Vera Haenen en adjunct-directeur Marijke Bache.

In het Heilig Hart Heverlee werd ze héél hartelijk ontvangen. De leerlingen Latijn kwamen ‘supporteren’. Josse Cotenier was er laureaat van de Platowedstrijd, waarin Jona De Weerdt een eervolle vermelding behaalde. In de Homeroswedstrijd werd de eervolle vermelding behaald door de klas Grieks-Latijn / Grieks-Wiskunde.Comitélid Guido Halsberge ging dan weer langs in het Sint-Romboutscollege in Mechelen, waar Mander Van Roy een eervolle vermelding behaalde in de Cicerowedstrijd en Sien Moens in diezelfde categorie laureaat werd.Collega Gwen Steenkiste ging langs in haar oude school Ten Doorn in Eeklo om er Tibbe Van Vooren als laureaat van de Cicerowedstrijd te bekronen, en Dieter Van Langenhove met een eervolle vermelding in diezelfde wedstrijd.


In Leuven was collega Nadia De Rose dan weer te gast in het Paridaensinstituut, waar Fleur Sterckx heel trots mocht zijn op haar plaatsje als laureaat in de Cicerowedstrijd.


Comitélid Felix Claus mocht dan weer de honneurs waarnemen in het Sint-Gertrudiscollege in Wetteren, waar hij Edmon De Keyser zijn prijs als laureaat van de Cicerowedstrijd mocht overhandigen.


Hij ging ook langs in het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen, om er Florentine Moens haar prijzen als laureaat van de Cicerowedstrijd in handen te stoppen.


Voorzitter Luc De Voldere werd dan weer hartelijk ontvangen in het Instituut Sint-Vincentius a Paulo in Gijzegem, waar de 5 Grieks-Latijn een laureaat was van de klassikale Homeroswedstrijd.

Hij was tevens te gast in het Guldensporencollege Kortrijk voor laureate in de Cicerowedstrijd Emma Vansteenkiste.


Tot slot was er ook nog collega Remi Clarysse, die de 5 LWI uit het Sint-Godelievecollege in Gistel een prijs mocht overhandigen voor de klassikale Vergiliuswedstrijd.

Verder ging hij ook nog langs bij Arianne Valcke, uit het RHIZO Kortrijk, die laureaat was in de Cicerowedstrijd. Ze was zo fier als een Romeinse gieter. Haar klas, directrice en vakleerkrachten, allen present, waren even enthousiast. Ze organiseerden nadien zelfs een coronavrije mini-proclamatie.


Tenslotte werden er ook meerdere prijzen uitgereikt in het Sint-Jozefsinstituut in Torhout, waar er maar liefst drie winnaars waren in de Cicerowedstrijd: Dobrin Catteeuw, Ghislaine Kindt en Sarah Casteele.
We wensen alle deelnemers en winnaars bij deze nog eens van harte proficiat!

← ouder nieuwer →