Certamina

Vlaamse Olympiade Latijn & Grieks

Finalist voor Arpino!

Vorige week was er de tweede ronde voor de internationale Cicerowedstrijd in Arpino, volledig online georganiseerd. 142 deelnemers uit 10 landen hebben drie uur lang gezwoegd op een passage uit de Pro Cluentio (§1-3).
Met een google-meetsessie werd alles gestuurd én gecontroleerd via de webcam vanuit Arpino.

Ook onze negen deelnemers hebben hun beste beentje voorgezet om de moeilijke tekst, zonder enige context of teksthulp, klein te krijgen: een knappe prestatie!


Vandaag hebben we daar de resultaten van gekregen, en jawel: Tiebert Lefebure van het OLV Pulhof in Berchem behoort tot de 50 besten! Dat betekent dus dat hij werd geselecteerd om deel te nemen aan de tweede ronde van de Arpinowedstrijd. Die vindt plaats op zaterdag 22 mei en de deelnemers krijgen dan drie uur de tijd om een essay te schrijven over Cicero.

De vereisten zijn wel hoog: eerst moeten ze een online-cursus over Cicero volgen die loopt van 19 mei tot en met 21 mei (in het Engels of in het Italiaans) en het essay moet dan een thema behandelen dat tijdens die cursus werd aangereikt.

In elk geval wordt Tiebert nu hoe dan ook beloond, samen met een selectie van de laureaten van onze eigen tweede ronde, met een citytrip naar Rome (als corona het ons toelaat natuurlijk).

Proficiat, Tiebert!

← ouder nieuwer →